-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Makarony se sýrem (angl. Mac & Cheese) je jídlo, které jsem za svůj pobyt v USA jedl nespočetněkrát. Není to žádná velká gastronomie, ale jídlo vás spolehlivě zasytí a musím uznat, že s použitím dobrých surovin i dobře chutná.
Mac & Cheese je naprosto jednoduché jídlo, které si občas připravuji, když nestíhám a chci si pochutnat na něčem dobrém. Já osobně makarony se sýrem vylepšuji slaninou, protože kombinace čedaru a slaniny je prostě nepřekonatelná. Také doporučuji na ozdobu použít nějaké čerstvé bylinky, které vizuálně jídlo vylepší.
Suroviny na Mac & Cheese
- 250 g malých kolínek
- sůl
- 3 lžíce másla
- 150 g slaniny
- 200 ml tučné smetany (31%)
- 200 g čedaru
- sušené chipotle podle chuti
- mletý černý pepř
- čerstvá pažitka
Postup přípravy Mac & Cheese
- Kolínka uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka podle návodu na obalu, sceďte a dejte stranou.
- V hrnci si rozpusťte máslo a na něm restujte libovější slaninu na kostičky dozlatova. Orestovanou slaninu zalijte polovinou tučné smetany, přidejte nastrouhaný čedar a nechte sýr rozpustit. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte zbývající smetanu popř. mléko.
- Kdo má rád pálivé, doporučuji přidat lžičku drcených uzených papriček chipotle, které dodají pokrmu správný šmrnc.
- Jakmile je omáčka hotová, vmíchejte do ní uvařená kolínka a důkladně promíchejte. K jídlu můžete vmíchat bylinky (medvědí česnek, pažitku, petrželku).
- Hotové makarony se sýrem podávejte na talíři nebo v misce posypané čerstvou pažitkou.
Chutnaly vám makarony se sýrem? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Mac & Cheese
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews